penge

Overførsel i Udlandet – jeg blev snydt

I dette indlæg fortæller jeg om dengang jeg skulle overføre penge i udlandet, men måtte sande, at jeg var en ung knøs, der troede på det bedste i alle. Jeg håber, du kan lære noget af min historie.

Overførte penge i udlandet for lejlighed

Denne historie er jeg på ingen måde stolt af, men nu deler jeg den og håber så, at andre kan tage ved lære af den. Jeg flyttede for nogle år siden til Amsterdam, da jeg fik et praktikophold hos en international virksomhed i den hollandske hovedstad.

Bolig-situationen i Amsterdam er ligesom vi kender den fra de fleste europæiske hovedstæder; det er decideret svært at finde en lejlighed og det er ekstra svært, når man dukker op som udlænding og ikke har noget netværk eller kan sproget. Så jeg boede på hostel i næsten en måned, men fik endelig et gennembrud – jeg kunne få en lejlighed til en OK pris (ikke alt for billigt, men heller ikke for dyrt) i et udmærket område.

Jeg skulle bare overføre via Western Union og så ville han sende nøglen (han var fysisk i London) og der burde alle alarmklokker jo ringe for mig. Jeg skulle altså sende penge før jeg overhovedet havde set lejligheden og samtidig via Western Union, hvor man ikke kan få pengene retur eller noget som helst… Men jeg var vitterligt desperat, da jeg var træt af at bo på et hostel, så jeg tog chancen. Og tabte naturligvis mine penge.

Transferwise er smartere

I første omgang skulle jeg naturligvis aldrig nogensinde have overført de penge via Western Union, da chancen for at jeg blev snydt jo var afsindigt høj. Men i desperate tider kan man jo gøre dumme ting. Nu er jeg blevet 10 år ældre, har fået mere erfaring i livet og passer bedre på mine penge.

Derfor overfører jeg nu med Transferwise, når jeg f.eks. skal sende penge til min ven i Holland (når vi planlægger rejser sammen osv). Transferwise skulle være den billigste måde at overføre penge til udlandet, hvor der også er muligheder som Paypal eller ens egen bank, men de to løsninger har vist sig at være utrolig dyre i gebyrer.

Du kan læse mere om Transferwise her. Se også videoen herunder for at lære mere:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.