akasse

Bliv medlem af en a-kasse og sov roligt om natten

Mange unge i dag har ikke kendskab til a-kasser. Det er dog enormt vigtigt at have viden om a-kasser og lignende, når man skal ud på arbejdsmarkedet. Mange unge lærer ikke om a-kasser og fagforeninger hjemmefra, og det er heller ikke noget, der bliver undervist om i skolerne. Derfor står mange uden sikkerhed, og uden den nødvendige viden, når de kommer ud på arbejdsmarkedet og kan risikere at blive arbejdsløse.

Få kendskab til a-kasserne

Derfor er det vigtigt at have kendskab til og sætte sig ind i a-kasser. A-kasserne er dem, der udbetaler dagpenge til dig, hvis du mister dit job og sygedagpenge, hvis du må sygemeldes.

Hvis man ikke er medlem af en a-kasse kan man ikke få sygedagpenge, eller normale dagpenge, og man får i stedet udbetalt kontanthjælp. 

Satsen på kontanthjælp er efterhånden blevet så lav, at det er svært for mange at få det til at løbe rundt. Derudover kan man blive tvunget til at sælge ud af sine værdier, hvis man vil modtage støtten, og man kan ydermere blive nægtet støtte eller trukket i støtte, hvis kommunen vurderer at ens samlever tjener nok til at forsørge begge.

Det vil altså sige, at man er nødt til at ligge sit liv kraftigt om, hvis man pludselig bliver fyret, eller sygemeldt, og ikke er medlem af en a-kasse. Hvis man er medlem er man derimod sikret og kan sove roligt om natten, da mange a-kasser udbetaler dagpenge, der svarer til en stor procent af ens tidligere løn.

Udover at udbetale dagpenge kan man også få hjælp til at søge jobs og skrive ansøgninger gennem sin a-kasse.

Det kan dog være svært at gennemskue, hvilken a-kasse man skal vælge, for alle a-kasser koster noget forskelligt og henvender sig til forskellige faggrupper. Som tommelfingerregel er det nok bedst at tage udgangspunkt i sit erhverv og undersøge, om den/de a-kasser, der henvender sig til ens faggruppe, dækker de behov man søger.

Man skal dog ikke tro, at man ikke kan vælge en a-kasse indenfor en anden faggruppe. Man er helt frit stillet til at vælge lige præcis den a-kasse man har lyst til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.